Lust att Skapa

Nyfiket, lekfullt & gemenskapande

Lust att skapa är terminskursen för dig som är nyfiken på Levande Verkstad och vill utveckla ditt skapande tillsammans med andra.

Kursinnehåll

Vi arbetar med Levande Verkstad som metod och använder många blandade material och tekniker som t ex papper, färg, lera, gips, textila material, trä, återbruk och digitala uttryck. Med fantasin, leken och berättandet som grund undersöker vi materialens uttrycksmöjligheter. Gruppen är betydelsefull i denna process och skapandet sker både individuellt och tillsammans med andra.

Läs mer om Levande Verkstads metod här.

Schema

Måndag 10-15, Tisdag 09-15, Onsdag 09-12, Torsdag 09 -15, Fredag 09 -12. Onsdag och fredag finns möjlighet till eget arbete på eftermiddagen.

Mål

  • Väcka lust och inspiration för fortsatt eget skapande
  • Få ta del av tekniker och verktyg för skapande i olika material
  • Prova Levande Verkstads arbetssätt
  • Reflektera över egna processer i relation till skapandet

Vem kan söka?

Kursen passar dig som vill ägna en period åt att utveckla dig själv och din kreativitet. Du kanske vill känna på hur det är att studera igen eller vill förbereda dig inför andra konstnärliga studier. Kursen kan vara ett sätt att byta spår och få ny inspiration av olika material.

Inga förkunskaper eller arbetsprover krävs. Det enda som krävs är att du har fyllt 18 år då kursen börjar. Kursen bedrivs på heltid och är berättigad till CSN.

Hur ansöker jag?

Du ansöker genom att klicka på ansökningslänken. Innan antagning ingår en gruppintervju.

  • Jag känner stor tacksamhet att den här typen av kurser får finnas, där man inte blir bedömd efter prestation, utan bara, som kursen heter, går ut för att få Lust att skapa. Lusten till att skapa är något jag kommer bära med mig.Deltagare Lust att Skapa
  • En fantastisk kurs, bra block och underbara människor. Jag har förstått hur konst verkligen kan föra människor från olika bakgrunder samman och skapa en familjeliknande atmosfär. Kursen är inte bara kul, det är viktigt att den finns.Deltagare Lust att Skapa
  • Det har varit superskönt att få komma hit varje dag och bara få göra allt man älskar! Bättre kurs får man leta efter, helt fantastisk och alla lärare har varit superbra och hjälpsamma.Deltagare Lust att Skapa

KursinfoKursinfo

Kursstart: 2024-08-22
Kursslut: 2024-12-18
Kurslängd: En termin
Studietakt: Heltid
Studienivå: Gymnasienivå
Studiemedel: Kursen är studiemedelsberättigad. Det betyder att du kan ansöka om studiemedel från CSN för att läsa den här kursen.
Kostnad: Du betalar 2800 kr i materialavgift.
Internat: Nej

Södra Stockholms folkhögskola flyttar till nya lokaler i anslutning till Skarpnäcks folkhögskola under sommaren 2024.

Kursstarten den 22 augusti sker i våra nya lokaler på Horisontvägen 26, Skarpnäck.

Ansök

  Ansökan till hösttermin 2024 stängd! 

KontaktKontaktuppgifter

Kontakta kursansvarig Sara Mollstedt om du har frågor om kursens innehåll.
E-postsara.mollstedt@sodrastockholm.se

Frågor om din ansökan och övriga frågor besvaras av administrationen.
E-post: info@sodrastockholm.se
Telefon: 08-684 619 00