skolmiljo_3

Södra Stockholms Folkhögskola

Södra är en mötesplats för dig som vill studera och utvecklas i en kreativ miljö. Vi möter dig med omtanke och engagemang. I vår gemenskap är varje person unik och värdefull. Eftersom skolan inte är så stor, präglas vardagen här av en personlig atmosfär.

Vi erbjuder en möjlighet för dig som behöver få pröva andra sätt att nå behörighet för vidare studier efter gymnasiet. Du blir delaktig i hur din förmåga och kreativitet ska utvecklas.

Hos oss får du som deltagare skapa, uppleva och påverka. Tillsammans utforskar vi våra olika uttrycksmöjligheter såsom ljud, ord, bild, rörelse, tanke, känsla, form och fantasi.

Att få söka efter kunskap, utbyta erfarenheter och reflektera leder till ökad självmedvetenhet och bildning. På så sätt ökar vår förståelse för andra och för den värld vi lever i. Det är så vi vill att Södra ska vara, en kulturskapande och engagerande folkhögskola.

Södra Stockholms Folkhögskola finns i Slagsta, Botkyrka kommun, och är en av tre folkhögskolor som ingår i Stiftelsen Stockholms Folkhögskola som i sin tur hör till Folkuniversitetet.

Södra Stockholms Folkhögskola arbetar enligt statens syften för folkbildning och ska:

• Stödja verksamhet som bidrar till att stärka och utveckla demokratin.
  • Bidra till att göra det möjligt för människor att påverka sin livssituation och skapa engagemang att delta i samhällsutvecklingen.
  • Bidra till att utjämna utbildningsklyftor och höja bildnings- och utbildningsnivån i samhället.
  • Bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet.

Kultur och kunskap är krafter som driver tankar framåt och utmanar våra normer och tabun. Att vara delaktig och medskapande i kulturella aktiviteter och kunskapsprocesser är en mänsklig rättighet.

Södra Stockholms Folkhögskola är religiöst och politiskt oberoende.