Inspirationskurs i Levande Verkstad

Workshops på skolan & uppdrag på distans

Det här är kursen för dig som är pedagog och längtar efter inspiration, både yrkesmässigt och privat. Du får möjlighet att bredda dina materialkunskaper och reflektera över ditt pedagogiska tänk samtidigt som du utvecklar din egen kreativitet.

Om kursen

Kursen bygger på tre workshops där vi använder oss av Levande Verkstads metoder för att utforska olika material och tekniker, till exempel färg, digital bild, skrot, textil och lera. Levande Verkstad är en pedagogik som med ett experimentellt förhållningssätt bidrar till att utveckla vår inneboende kreativitet. Det gemensamma skapandet är en viktig del av pedagogiken. Vi reflekterar över övningarna och Levande Verkstads förhållningssätt på olika sätt. Mellan träffarna får du reflekterande eller praktiska uppdrag/inspiration till ditt eget skapande eller med grupper du jobbar med.
Du kan läsa mer om Levande Verkstads pedagogik här.

Du kan läsa kursen flera gånger, eftersom den ena Inspirationskursen inte är den andra lik. Innehållet förnyas ständigt.

Vem kan söka

Alla är välkomna att söka kursen. Pedagoger har företräde till kursen, övriga sökande tas in i mån av plats.

  • Det sätt som vi jobbat på har gett mig nya verktyg för att komma vidare i de kreativa processerna och stärkt mig i mitt arbete med att försöka få igång deltagare i skapande arbete. Deltagare Inspirationskursen
  • Känner verkligen att jag fått utlopp för mitt eget skapande och fått med mig både kunskap och många bra tankar och ideér, både från lärarna men även från andra i gruppen.Deltagare Inspirationskursen
  • Det är väldigt spännande att skapa och att vara i sin kreativitet under övningarna. Att inte veta vart det ska leda, att släppa sitt kontrollbehov. Det är en härlig känsla att bara skapa i stunden utan att man har planerat och gjort skisser och ritningar innan.Deltagare Inspirationskursen

KursinfoKursinfo

Kursstart:  2024-09-09
Kursslut:   2024-11-29
Kurslängd: 12 veckor
Kurstillfällen: Kursen är en distanskurs, bortsett från tre olika tillfällen då vi träffas under två dagar i rad. Mellan träffarna arbetar du hemifrån. Datumen för träffarna är följande:

Datum 20-21 september  (fredag-lördag)

Datum 18-19 oktober  (fredag-lördag)

Datum 22-23 november  (fredag-lördag)

Träffarna håller på mellan klockan 10–16 och är obligatoriska på plats på skolan. Undervisningen dessa dagar kan inte tillgodoses på annat sätt.

Kursen startar den 9 september med ett distansuppdrag.

Studietakt: Deltid. Utöver träffarna behöver du lägga ungefär tre timmar på kursen varje vecka, vid valfri tidpunkt.
Kostnad: Du betalar 2000 kr i materialavgift för kursen.
Studiemedel: Kursen är inte studiemedelsberättigad.
Internat: Nej

Södra Stockholms folkhögskola flyttar till nya lokaler i anslutning till Skarpnäcks folkhögskola under sommaren 2024.

Kursen sker i våra nya lokaler på Horisontvägen 26, Skarpnäck.

KontaktKontaktuppgifter

Kontakta kursansvarig Eva Kronvall om du har frågor om kursens innehåll.
E-post: eva.kronvall@sodrastockholm.se

Frågor om din ansökan och övriga frågor besvaras av administrationen.
E-post: info@sodrastockholm.se
Telefon: 08-684 619 00