Ateljé Digital

Utforska din digitala kreativitet

Vill du vara kreativ med en iPad? Drömmer du om att spela in en berättelse med ljudeffekter, designa en affisch eller kombinera fotografi och teckning i digitala collage?

Kursen vänder sig främst till dig som längtar efter digital inspiration och digitalt skapande på ett lekfullt sätt, både yrkesmässigt och privat. Du får möjlighet att experimentera med ditt digitala skapande och reflektera över dina arbeten samtidigt som du utvecklar din egen kreativitet tillsammans med andra.

Kursinnehåll

På Ateljé Digital utforskar vi med lust och nyfikenhet t ex fotografi, digital teckning, rörlig bild, berättande och ljud. Vi använder Apple iPad som arbetsverktyg med fokus på att prova olika kreativa appar som vi experimenterar med. Det digitala arbetet varvas ibland med att använda andra verktyg som t ex färg, papper och pennor och kombinationer med de olika uttrycksformerna. Kursen inspireras av Levande Verkstads metoder för att utforska olika material och tekniker.

Kursens upplägg

Under kursen träffas vi vid tre olika tillfällen på skolan. Vid varje tillfälle ses vi två dagar i rad. Däremellan arbetar du med kreativa uppdrag på distans som du sparar / lämnar in på Google Drive. Kursen har en egen blogg där veckans uppdrag presenteras varje vecka. 

Teknisk information

När vi arbetar på skolan använder vi skolans iPads. När du arbetar på distans behöver du ha tillgång till en iPad, då du kommer att få distansuppdrag i appar vi använt under träffarna. Vi arbetar inte med Android-surfplattor eller datorer i kursen.

Vem kan söka?

Alla är välkomna att söka kursen som vänder sig såväl till entusiastiska nybörjare som till de som är erfarna med digital teknik. Du ska ha förkunskaper om hur du kan mejla eller dela bilder och det är bra om du känner till Google-miljön som vi jobbar mycket i (Drive, Dokument, Presentationer och Gmail). Kursen passar alla som vill utveckla sitt eget digitala skapande men passar även utmärkt för pedagoger som vill få inspiration att använda sig av kreativa digitala metoder i sin undervisning. Du ska ha fyllt 18 år det år som kursen påbörjas.

KursinfoKursinfo

Kursstart: 2024-09-09
Kursslut:  2024-11-29
Kurslängd
: 12 veckor
Kurstillfällen: Kursen är en distanskurs, bortsett från tre olika tillfällen då vi träffas under två dagar i rad. Mellan träffarna arbetar du hemifrån. Datumen för träffarna är följande:

Datum 20-21 september (fredag-lördag)

Datum 18-19 oktober (fredag-lördag)

Datum 22-23 november (fredag-lördag)

Träffarna är mellan klockan 10–16.
Träffarna är obligatoriska på plats på skolan. Undervisningen dessa dagar kan inte tillgodoses på annat sätt.

Kursen startar den 9 september med ett distansuppdrag.

Ansökningskrav
Du behöver ha eller skaffa ett Google-konto (gmail) för att kunna arbeta i kursen, då både du och vi sparar och delar information, instruktioner och uppdrag via Google Drive. Ett Google-konto är gratis.

Studietakt: Deltid. Utöver träffarna behöver du lägga ungefär tre timmar på kursen varje vecka, vid valfri tidpunkt.
Kostnad: Du betalar 1300 kr i materialavgift för kursen. Eventuella kostnader för inköp av appar tillkommer.
Studiemedel: Kursen är inte studiemedelsberättigad.
Internat: Nej

Södra Stockholms folkhögskola flyttar till nya lokaler i anslutning till Skarpnäcks folkhögskola under sommaren 2024.

Kursen sker i våra nya lokaler på Horisontvägen 26, Skarpnäck.

KontaktKontaktuppgifter

Kontakta kursansvarig Mats Ljus om du har frågor om kursens innehåll.
E-post: mats.ljus@sodrastockholm.se

Frågor om din ansökan och övriga frågor besvaras av administrationen.
E-post: info@sodrastockholm.se
Telefon: 08-684 619 00