Ateljé Digital

Utforska din digitala kreativitet

Vill du vara kreativ med en iPad? Drömmer du om att spela in en berättelse med ljudeffekter, designa en affisch eller kombinera fotografi och teckning i digitala collage?

Kursen vänder sig främst till dig som längtar efter digital inspiration och digitalt skapande på ett lekfullt sätt, både yrkesmässigt och privat. Du får möjlighet att experimentera med ditt digitala skapande och reflektera över dina arbeten samtidigt som du utvecklar din egen kreativitet.

Om kursen

På kursen utforskar vi med lust och nyfikenhet t ex fotografi, teckning, rörlig bild, berättande och ljud. Vi använder Apple iPad som arbetsverktyg med fokus på olika kreativa appar som vi experimenterar med. Det digitala arbetet varvas med att använda andra verktyg som t ex penslar, färg, papper och pennor och kombinerar de olika uttrycksformerna. Kursen inspireras av Levande Verkstads metoder för att utforska olika material och tekniker.

Kursens upplägg

Under kursen träffas vi vid tre olika tillfällen på skolan. Vid varje tillfälle ses vi två dagar i rad. Däremellan arbetar vi med kreativa uppdrag på distans via en digital plattform, där vi delar med oss av tankar, tips, erfarenheter och de arbeten vi har skapat. Kursen har en egen blogg där veckans uppdrag presenteras.

Teknisk information

När vi arbetar på skolan använder vi skolans iPads. När du arbetar på distans behöver du ha tillgång till en iPad, då du kommer att få distansuppdrag i appar vi använt under träffarna. Vi arbetar inte med Android-surfplattor eller datorer i kursen.

Vem kan söka

Alla är välkomna att söka kursen som vänder sig såväl till entusiastiska nybörjare som till de som är erfarna med digital teknik. Du ska ha förkunskaper om hur du kan mejla eller dela bilder och det är bra om du känner till Google Drive-miljön som vi jobbar mycket i. Kursen passar alla som vill utveckla sitt eget digitala skapande men passar även utmärkt för pedagoger som vill få inspiration att använda sig av kreativa digitala metoder i sin undervisning. Du ska ha fyllt 18 år det år som kursen påbörjas.

KursinfoKursinfo

Kursstart: 2023-09-04
Kursslut:  2023-11-24
Kurslängd
: 12 veckor
Kurstillfällen: Kursen är en distanskurs, bortsett från tre olika tillfällen då vi träffas under två dagar i rad. Mellan träffarna arbetar du hemifrån. Datumen för träffarna är följande:

15-16 september (fredag-lördag)

13-14 oktober (fredag-lördag)

17-18 november (fredag-lördag)

Träffarna håller på mellan klockan 10–16.
Träffarna är obligatoriska på plats på skolan. Undervisningen dessa dagar kan inte tillgodoses på annat sätt.

Ansökningskrav
Du behöver ha eller skaffa ett Google-konto (gmail) för att kunna arbeta i kursen, då både du och vi sparar och delar information, instruktioner och uppdrag via Google Drive. Ett Google-konto är gratis.

Studietakt: Deltid. Utöver träffarna behöver du lägga ungefär tre timmar på kursen varje vecka, vid valfri tidpunkt.
Kostnad: Du betalar 1300 kr i materialavgift för kursen. Eventuella kostnader för inköp av appar tillkommer.
Studiemedel: Kursen är inte studiemedelsberättigad.
Internat: Nej

Ansök Ansökan

Ansök här!

KontaktKontaktuppgifter

Kontakta kursansvarig Mats Ljus om du har frågor om kursens innehåll.
E-post: mats.ljus@sodrastockholm.se

Frågor om din ansökan och övriga frågor besvaras av administrationen.
E-post: info@sodrastockholm.se
Telefon: 08-684 619 00