Vi söker lärare som kan undervisa i matematik och naturkunskap

Inför vårterminen söker vi nu ytterligare en lärare till allmän kurs. Vi erbjuder stora möjligheter i en dynamisk och levande miljö där vi möter våra deltagare med omtanke, engagemang och skapande.

Allmän kurs på folkhögskola ger vuxna studerande möjlighet att läsa motsvarande gymnasiet, att erhålla behörigheter i olika ämnen och ett slutligt studieomdöme som ger möjlighet till vidare studier.

Om tjänsten

Vi söker dig som har lärarutbildning, ämneskompetens och kan undervisa på gymnasienivå i första hand i matematik 1-3b och naturkunskap. Kan du undervisa i andra ämnen kan det också vara intressant.

Folkhögskollärarexamen och tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare på folkhögskola med unga vuxna studerande är självklart särskilt önskvärt. Viktigt är att du har intresse av och kunskap om folkbildning och folkhögskolans uppdrag och arbetssätt. Vi fäster även stor vikt vid personliga egenskaper.

På Södra arbetar vi ofta tematiskt, med kreativa moment och vi lyfter gärna in skapandeprocesser i undervisningen. Du måste gilla att arbeta relationsinriktat med grupprocesser, med människors kreativitet och personliga utveckling. Du är bra på samarbete med såväl deltagare som med kollegor.

Arbetet innebär ofta att skapa engagemang och lust till lärande, att överbrygga hinder. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med personer med studieovana eller personer som har särskilda behov.

Du hör till allmänkollegiet som planerar och genomför undervisningen. Du är i övrigt underställd rektor.

Villkor

Tjänsten är på 50-70%% och slutlig tjänstgöringsgrad kommer fastställas utifrån en kombination av våra behov under våren och önskemål från den person som vi slutligen får möjlighet att rekrytera. Precisera därför dina önskemål redan i ansökan.

Tjänsten är visstid på 6 månader med goda möjligheter till förlängning.

Som lärare är du anställd med ferietjänst. Du arbetar enligt skolans schema där matematikundervisningen normalt ligger under två veckodagar och naturkunskap under två-tre dagar per vecka under längre temaperioder.

Kollektivavtal finns. Vi tillämpar enhetslöner enligt fastställd lönetrappa, vilket du måste acceptera.

Tillträde från terminsstart i januari.

Skicka in din ansökan snarast och senast fredag den 9 december till rekrytering@sodrastockholm.se. Berätta varför just du passar som lärare hos oss. Bifoga cv och ev referenser. Vi rekryterar och intervjuar löpande.

Kontaktpersoner

Gunnar Elvin, rektor, 08-684 619 02, gunnar.elvin@sodrastockholm.se

Magnus Dagvall, facklig representant Lärarförbundet folkhögskola, magnus.dagvall@sodrastockholm.se