Vi söker kurator!

Är du vår nya kurator? Inför höstterminen 2021 söker vi ny kurator med utbildning och erfarenhet från att arbeta som kurator för unga vuxna. Vi erbjuder stora möjligheter i en dynamisk och levande miljö under spännande utveckling. Tjänsten är på 50%.

Om våra kurser

På vår skola i Slagsta, Botkyrka studerar omkring 180 personer. De går på allmän kurs motsvarande gymnasiet, läser baskurs i svenska som andraspråk eller någon av våra kulturkurser med skapande inriktning.

Din utbildning

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, såsom socionom eller motsvarande. Kanske har du även läst socialpedagogik, socialt arbete eller socialt behandlingsarbete. Men vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper, kunskaper  och erfarenheter.

Om tjänsten

Som kurator hos oss kommer du arbeta med att ge våra deltagare stöd på olika sätt. Det kan handla om individuellt stöd kring frågor som rör förutsättningarna för att klara studierna. Det kan också handla om arbeta med våra deltagare i mindre grupper eller ute i våra klasser. 

Många personer hos oss finner studiesituationen utmanande på grund av olika psykosociala problem. Du kommer arbeta proaktivt för att stötta dem och aktivt följa upp hur situationen utvecklas.

En del har funktionsvariationer eller andra omständigheter som innebär behov av extra stöd. Andra har språkliga utmaningar där vår kurator kan underlätta i kontakterna med omvärlden, bland annat olika myndigheter som är relevanta för deras studiegång. 

Du behöver ha ett mycket stort intresse för människor och deras olikheter. Du möter dem som behöver stöd med engagemang, respekt, förståelse och skapar tillit. Du behöver vara en god lyssnare och en konstruktiv problemlösare. Men du måste också ha en mycket god förmåga att balansera ditt arbete, veta var gränserna går för vad du rimligen kan uträtta i rollen som kurator. 

Tidigare erfarenhet av att arbeta på folkhögskola eller med unga vuxna studerande är självklart meriterande, men andra liknande arbetsmiljöer kan också vara värdefulla erfarenheter. Vi tänker att du har intresse av och kunskap om folkbildning och folkhögskolans uppdrag och arbetssätt. Du kommer även kunna ha en viktig roll i fortbildningen av vår personal.

Vi ser gärna att du behärskar it-verktygen väl då vi också kommunicerar mycket via våra digitala kanaler. 

Du är underställd rektor, men arbetar nära medarbetarna i såväl allmänkollegiet som kulturkollegiet.

Villkor

Kuratorsjänsten på Södra Stockholms Folkhögskola är på 50%. Det finns en möjlighet att kombinera denna tjänst med ytterligare 20% förlagd till vår systerskola Skarpnäcks folkhögskola. Hur arbetet förläggs över veckans dagar är öppet för diskussion.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar 6 månaders provanställning. 

Som kurator är du anställd med semestertjänst med villkor enligt gällande kollektivavtal. 

Lön enligt överenskommelse.

Tillträde från terminsstart i höst, tidigast 9 augusti 2021.

Skicka in din ansökan med brev snarast och senast fredag 14 maj till rekrytering@sodrastockholm.se
Berätta varför just du passar som kurator hos oss. Bifoga cv och ev referenser. Vi rekryterar och intervjuar löpande.

Kontaktpersoner

Gunnar Elvin, rektor, 08-465 066 52, gunnar.elvin@sodrastockholm.se

Anki Dahl, lärare allmänkollegiet, anncatrine.dahl@sodrastockholm.se

Suz Södergren, lärare kulturkollegiet, suz.sodergren@sodrastockholm.se

Eva Kronvall, facklig representant Lärarförbundet Folkhögskola, eva.kronvall@sodrastockholm.se

Om Södra Stockholms Folkhögskola

Södra Stockholms Folkhögskola finns i Slagsta i norra Botkyrka. Vi är en mötesplats för dem som vill studera och utvecklas i en kreativ miljö. Vi möter de studerande med omtanke och engagemang. I vår gemenskap är varje person unik och värdefull. Eftersom skolan inte är så stor, präglas vardagen här av en personlig atmosfär. Vi erbjuder allmän kurs för dem som behöver få pröva andra sätt att nå behörighet för vidare studier efter gymnasiet och baskurs i svenska som andraspråk. Vi har ett flertal kulturkurser med skapande i fokus.