ull_2024

Skapa med ull - tovning på längden, tvären och höjden!

Är du sugen på att utforska ullens egenskaper och formbarhet? Visste du att ull värmer även i vått tillstånd, är inte lättantändlig, är smutsavvisande och faktiskt komposterbar!

Kunskap om ullens förmåga att filta sig sträcker sig så långt tillbaka som på 400-600-talet f kr. De äldsta fynden är gjorda i Asien. Ullen har skyddat människan från kyla, vind och väta och olika filtningstekniker har bevarats och spritts via Europa över hela världen.

Under denna kursvecka arbetar vi med våttovning, både två- och tredimensionellt. Vi övar oss att filta tunt och med större mängd ull och lär oss om krympfaktor med möjlighet att tillverka egna alster som tex fickor, vantar, kärl. I slutet av veckan prövar vi också Nunotovning- och utforskar hur ull och tyg filtas tillsammans. Ett mindre eget arbete hinns med.

Vårt arbetssätt är lekfullt, utforskande och experimentellt. När veckan är slut har du förhoppningsvis fått med dig både tekniker och idéer för att kunna fortsätta på egen hand hemma.

Kursledare: Lotta Dahmberg, Levande Verkstadspedagog med vidareutbildning inom tovning hos Handarbetets Vänner samt Nunotovning (Sätergläntan).

Förkunskapskrav: Kursen passar nybörjaren, men också dig som vill fortsätta utforska materialet och processen kring tovning.

KursinfoKursinfo

Kurstid: tisdag 2 – lördag 6 april, 2024
Kurslängd: 1 vecka
Tid: Kursen pågår kl 10.00-15.00.
Kostnad: Du betalar 1 500 kr i materialavgift.
Kursledare: Lotta Dahmberg
Studiemedel: Kursen är inte studiemedelsberättigad.
Internat: Nej
Övrigt:
Det finns möjlighet att värma medhavd mat eller lunchrestauranger på promenadavstånd från skolan.

Ansökan stängd!

KontaktKontaktuppgifter

Kontakta kursansvarig Lotta Dahmberg om du har frågor om kursens innehåll.
E-post: lotta.dahmberg@sodrastockholm.se

Frågor om din ansökan och övriga frågor besvaras av administrationen.
E-post: info@sodrastockholm.se
Telefon: 08-684 619 00