Uppdrag 7 – ”Varelsen”

Halloween närmar sig….

Ert uppdrag denna vecka blir att göra en bild med inspiration Varelsen i ProCreate. Skapa likt Frankenstein din egen varelse. Sammanfoga olika bilder till en tidigare ej skådad figur. Tänk på att fota själv eller leta efter stora bilder om du letar på internet.

En mix av dina favoritdjur? Blir det ett ihopkok av släktingar? Ihopblandning av gamla målningar, eller en sammansättning av de läskigaste/coolaste/vackraste ni vet? Vilken miljö befinner sig varelsen i?

Inge Jacobsen - Textilkonstnär

Inge Jacobsen – Textilkonstnär

Lägg upp bilden i mappen Uppdrag 7 – Varelsen. Jobba i ProCreate och med Collage. Anpassa svårighetsgraden utifrån hur lätt/svårt du tyckte det var. Vill du ha en större utmaning försök att få ”naturliga” övergångar mellan fotografierna genom att t ex genom att ”smeta ut”(fingersymbol),  jämna ut färger (trollspösymbolen) eller sudda kanter luddiga.

Skulle du ha problem med programmet går det ofta att importera fotografier och sudda och blanda lager i andra teckningsappar än ProCreate. Alternativt lös uppgiften på något annat sätt med Collageteknik. 

Här kommer två länkar jag tycker är tydliga som bas i Pro Create både kring teckning och collage om du vill repetera.

Teckning
Collage

PS: Jag passar på att ge ett boktips, vilket är att läsa boken Frankenstein av Mary Shelly. Jag gjorde det tillsammans med en grupp på skolan förra året och det är fantastisk vad en 200 år gammal bok kan kopplas till den samtid vi lever i idag. 

Hälsningar Tova