Uppdrag 6 – Fotografen

Svårt att välja?

Nu ska ni få ett lite annorlunda uppdrag på Ateljé Digital som kommer användas till veckans träff. Det finns väldigt många konstnärer i världen och det är ett näst intill omöjligt uppdrag att veta var en ska börja för att få tillgång till all fantastisk konst och hitta dessa konstnärer som en tycker om.

Nedan finns en exempellista (jag har gjort ett grovt urval från världens alla hörn) på konstnärer som arbetar med fotografi som medium och verktyg. Titta igenom listan och välj ut något namn som intresserar dig och ta reda på information om konstnären och börja leta efter bilder som hen har gjort (fotograferat). Du kan ju med fördel kika på flera och sedan välja.
PS. Hittar du någon annan konstnär som uttrycker sin konst genom fotografi går det bra att välja hen att presentera, men det ska vara en yrkesverksam konstnär som gjort utställningar.

Uppdraget är att välja ut en (1) bild från den konstnär du valt som du sparar på Drive i mappen: Uppdrag 6 – Fotografen. Döp bildfilen till konstnärens namn. Du ska också få presentera lite fakta om din valda konstnär när vi ses på skolan.

För iPad – spara en bild från internet genom att hålla inne fingret en stund på bilden och välj sedan Lägg till i bilder.

Exempellista på konstnärliga fotografer

Lars Tunbjörk

Annie Leibovitz

Elisabeth Olsson Wallin

Annika von Hausswolff

Yeondoo Jung

Cindy Sherman

Jeff Wall

Namsa Leuba

Samuel Fosso

Gregory Crewdson

Dawit L. Petros

Diane Arbus

Xiaoxiao Xu

Sune Johnsson

Vivian Maier

Joel Sternfeld

Hassan Hajjaj 

Vic Muniz

Julia Peirone

Robin Rhode

Hiroshi Sugimoto