Uppdrag 5 – Bildbank

Hej, nu är det dags för ännu ett uppdrag som förberedelse inför min (Tovas) workshop på fredag nästa vecka. Vi ska tillsammans skapa en bildbank.

Uppdrag 5 är att alla bidrar med 3 bilder på ansikten, 1 bild på ett djuransikte och 2 bilder på mönster/strukturer och lägger i mappen Uppdrag 5 – Bildbank. Fotar du med din telefon blir det bra kvalitet, men om du vill ha en bild från nätet ska den vara i bra kvalitet, gärna större än ca 1500 x 1000 pixlar. Använd inte bilder av nära och kära.

Ansikten: Du ska fotografera eller hitta tre (3) ansikten. Fota till exempel av reklamansikten med din telefon, fota från tidningar, eller hitta porträtt på nätet på offentliga personer (högupplösta bilder får du tänka på i så fall). Mappen vi lägger bilderna i är öppen och bilderna kommer att vara allas vårt arbetsmaterial, så använd bilder på folk ni inte känner då vi kommer leka med bilderna.

För att hitta högupplösta bilder på internet behöver du gå in på sökfunktionen i Google, göra din sökning, klicka på bildresultat och då kommer det upp en ny meny där det står Verktyg, tryck på den och gå till Storlek, välj då Stora bilder. Tryck på bilden du vill ha så den blir större och högerklicka på datorn, eller håll nere ditt finger länge på IPaden så kommer det upp en meny där du kan spara bilden. Vi kommer titta på detta mer när vi ses, så är du osäker så fota av själv från magasin och liknande. 

Djuransikte: Fotogrfera en (1) närbild på djuransikte, så vi kan använda detaljer. Här kanske du får ta hjälp av internet och ta en bild om du inte har tillgång till djur i din närhet.

Mönster: Fotografera två (2) mönster eller strukturer, t ex trädets bark, mossa, kakel, rutiga pyjamasen.

Vi ses!

/Tova