Uppdrag 4 – Urban Sketching

Denna vecka ska du fördjupa dig i appen Adobe Sketch som vi arbetade med förra helgen. För den som vill testa andra teckningsappar går det såklart bra, Adobe Fresco är en ny Adobe-app som har fler möjligheter, men kräver en ganska ny Ipad. Prova att teckna i Anteckningar – en väldigt enkel app (som finns på alla iPads) eller Tayasui Sketches Pro, vilket kostar lite. Den har också en gratisversion.

Uppdrag 4 är att ta med din iPad (eller annan platta) och sätta dig på t ex ett café, bibliotek eller museum – någon plats där det är en spännande miljö med lite folk i rörelse. Beställ en fika, njut av egentid och börja teckna det du ser (miljö, människor, föremål). Det får gå långsamt även om skisserna kan vara snabba. Färgsätt bilden/bilderna och arbeta i olika lager. Testa verktygen och fördjupa din kunskap. Du kan också ta ett foto från platsen och importera det som ett bildlager i Adobe Sketch och utgå ifrån det. Pröva dig fram! 

Det finns en rörelse som heter Urban Sketchers (länk här) där människor samlas under en timme eller två och tecknar stadsmiljöer tillsammans. Det ska gå långsamt, vara trevligt och man fikar alltid ihop.

 

 

 

Vi gör sedan en gemensam presentation av bilderna. Välj ut max 2 av dina skisser och lägg in i Presentationen (Googles motsvarighet till Powerpoint) som heter Urban Sketching här.

Välj en tom ruta i presentationen och välj infoga —> bild och ladda in din bild. Annars går det bra att logga in på ateljedigital@sodrastockholm.se och så hittar du Presentationen under Uppdrag 3 – Urban Sketching. Tänk på att inte radera andras bilder när du lägger till dina egna i Presentationen.

OBS! Gör du detta från din iPad behöver du hämta appen Google Presentationer och du kan behöva logga in med kurskontot för att lägga in bilder.

Till dig som letar iPad-penna (styluspenna) hittade jag en billig variant som kan vara värd att pröva: Länk här

Trevligt tecknande!