Uppdrag 4 – Tackkortet

Nu ska du få ett fördjupningsuppdrag med det vi gjorde på träffen – grafisk design! Här får du möjlighet att öva på att sammanställa fotografi, teckning och form från t ex Pro Create, hitta typsnitt/teckensnitt och skapa djärva kompositioner i Adobe Express.

Ladda ner appen Adobe Express och logga in (med t ex din Google-adress eller om du vill skapa ett eget gratis Adobe-konto).

Jag har spelat in två instruktionsfilmer som du kan titta på för att repetera Adobe Express och hur du sparar en bild med transparent bakgrund i PNG-format. Klicka på länken för respektive film.
1. Adobe Express – kom igång
2. Transparent bakgrund – spara som png

Uppdraget är att skapa ett vikbart tackkort i liggande A4-format (297 X 210 mm). Du skapar en fram och baksida (se film 1 för lite tips), sparar på Drive och om du har möjlighet – skriv ut kortet och skicka till någon – en vän, släkting, granne, kollega mm – som du vill tacka för något. Du gör så gott du kan!

Spara din bild i denna mapp: Uppdrag 4 – Tackkortet

Extra utmaning…

för dig som vill göra fyrsidigt kort:
1. Gör 4 stående sidor i Adobe Express och spara. (Framsida, uppslag och baksida)
2. Ladda ner och öppna appen Smallpdf och lägg till dina fyra A4-sidor. När du ser dina fyra importerade bilder – tryck på Avsluta och det sparas en PDF. Du kan ändra ordning på sidorna genom att trycka på Sidor och dra dem till rätt plats.
3. Ladda ner appen Create Booklet.
4. Gå tillbaka till Smallpdf, tryck på ditt PDF-dokument och välj Dela-knappen uppe till höger (fyrkant med uppåtpil). Nu bör du se appen Create Booklet om du har installerat den på din iPad och välj att skriva ut med den appen på en trådlös skrivare på t ex jobbet eller om du har en hemma.

Ett tackkort från Önskefoto. Tråkigt, snyggt, personligt, intetsägande, djärvt eller tilltalande? Vad tänker du är god grafisk design?

Hur tackas en lärare bäst?