Uppdrag 3 – Kris i köket

Nu är det dags för ett animationsuppdrag med temat “Kris i köket”. Under träffen på skolan arbetade vi med apparna Stop Motion Studio och iMovie – och det ska ni göra denna vecka.

Kris i köket – animera olika föremål i köket som flyttar och rör sig. Flytta saker långsamt och ta bilder precis som ni gjorde med pappersanimationerna. Försök att skapa en liten krisartad berättelse i din animation. Köket ska bli levande! Ta gärna hjälp av någon om du vill. Leta på nätet efter stop motion för inspiration.

Så här enkelt kan det vara att arbeta med set up för animation: Ställ upp din iPad så den står stabilt, bygg ett enkelt stativ av t ex böcker eller hitta på egna stabila smarta lösningar. Plastklämmor från t ex Biltema eller Clas Olsson är toppen. Om du vill köpa ett surfplatte-stativ att sätta på ett kamerastativ till din iPad, leta efter hållare till iPad eller stativfäste tablet.

Appen Stop Motion Studio är förinställt på 5 fps (frames per second) dvs att 5 bilder är en sekund. För den som vill fördjupa sig lite mer i programmet och göra inställningar kring manuell fokus och exponering samt spela in ljud i appen kan göra det genom att titta på denna enkla instruktionsfilm.

Till dig som vill!
Importera filmen till appen iMovie för att ljudsätta filmen och om så önskas filtereffekter och text. Du importerar filmen från Stop Motion Studio direkt till iMovie. Låt själva animationen vara utmaningen i denna uppgift.

Ladda upp filmen på Drive (nu vet ni var och hur!) och lägg sedan in era filmer i mappen: Uppdrag 3 – Kris i köket (länk här).

Trevlig animation!

Det kan lätt bli lite kris när det ska bakas!