Uppdrag 3 – Kris i Köket

Det kan lätt bli kris när en bakar pepparkakor.

Nu är det dags för ett animationsuppdrag med temat “Kris i Köket”. Under träffen på skolan arbetade vi med appen Stop Motion Studio – och det ska ni göra denna vecka.

Kris i köket – animera olika föremål i köket som flyttar sig. Flytta saker långsamt och ta bilder precis som med leranimationerna. Ta gärna hjälp av någon om du vill. Försök att skapa en liten krisartad berättelse i din animation. Köket ska bli levande! Googla på Stop motion för inspiration.

Så här enkelt kan det vara att arbeta med Stop Motion Studio: Ställ upp din iPad så den står stabilt, bygg ett enkelt stativ av t ex böcker eller hitta på egna stabila smarta lösningar. Plastklämmor från t ex Biltema eller Clas Olsson är toppen. Om du vill köpa ett stativ till iPaden kolla på t ex nätet eller Teknikmagasinet.
Det finns filter och specialeffekter som har en låssymbol på sig i programmet som en behöver betala för att komma åt. Inget av detta behövs för att kunna göra en animation. Programmet är förinställt på 5 fps (frames per second) dvs att 5 bilder är en sekund.
För den som vill fördjupa sig lite mer i programmet och göra inställningar kring fokus och exponering samt spela in ljud kan göra det genom att titta på denna enkla instruktionsfilm.

Vill ni göra som vi gjorde sist och importera filmen till appen iMovie för att lägga på effekter, titlar och ljud kan ni göra det – annars låt filmen vara som den är. Låt själva animationen vara utmaningen i denna uppgift. iMovie kommer vi att arbeta mer med i andra uppdrag.

Ladda upp filmerna på Drive (nu vet ni var och hur!) och lägg sedan in era filmer i mappen Uppdrag 3 – Kris i köket.

Trevlig animation!