Uppdrag 2 – Urban Sketching

Denna vecka ska du fördjupa dig i appen Tayasui Sketches Pro som vi arbetade med i helgen. För den som vill testa andra appar går det såklart bra. Prova tex Anteckningar (som finns på alla iPads) eller varför inte Adobe Photoshop Sketch (som är gratis, men kräver att du skaffar ett kostnadsfritt Adobe ID).

Uppdrag 2 är att ta med din iPad (eller annan platta) och sätta dig på t ex ett café, bibliotek eller museum – någon plats där det är en spännande miljö med lite folk i rörelse. Beställ en fika, njut av egentid och börja teckna det du ser (miljö, människor, föremål). Det får gå långsamt även om skisserna kan vara snabba. Färgsätt bilden/bilderna och arbeta i olika lager. Testa verktygen och fördjupa din kunskap.
Du kan också ta ett foto från platsen och importera det som ett fotolager i Sketches/ Photoshop Sketch och utgå ifrån det. Pröva dig fram!

Det finns en rörelse som heter Urban Sketchers (länk här) där människor samlas under en timme eller två och tecknar stadsmiljöer tillsammans. Det ska gå långsamt, vara trevligt och man fikar alltid ihop. – Ta med några kompisar som du lär upp 🙂

Se till att vara inloggad på kurskontot ateljedigital@sodrastockholm.se
Du laddar upp bilden/bilderna på Drive i Presentationen (Googles Powerpoint) som heter Urban Sketching. Länk här

Gör du detta från din iPad – då behöver du hämta appen Google Presentationer och logga in med kurskontot för att lägga in bilder.
Detta rekommenderas!

PS. Till dig som letar iPad-penna (styluspenna) hittade jag en billig variant som kan vara värd att pröva: Länk här