Uppdrag 1 – Stilleben

Välkommen till bloggen bästa Ateljé Digitalare! Här kommer du varje vecka få ta del av distansuppdragen och helgträffarnas sammanfattningar.

Det första uppdraget är att arrangera och fotografera ett stilleben som berättar något om dig. Töm din ficka, handväska, organisera löven i din trädgård eller finn föremål i källaren och sätt samman ett stilleben som på något sätt berättar om dig. OBS! Skriv inte ditt namn på bilden är du snäll!

Det kan vara bra att sätta upp ditt stilleben nära ett fönster och arbeta med dagsljuset, eller att ljussätta med en lampa som går att rikta. Googla stilleben eller engelskans still life för inspiration. Stilleben, kallas även nature morte, är en motivkategori inom måleri och fotografi.

Komponera, fotografera och ladda upp bilden i vår gemensamma Google Drive mapp genom att trycka här.

  • Om du laddar upp från dator och har fotat från din mobil, maila bilden till dig själv, spara bilden från mejlet på datorn, och dra sedan in bilden i Google Drive mappen. Klart!
  • Om du ska ladda upp ditt stilleben från din mobil eller iPad behöver du ladda ner Google Drive-appen och ha ett Google-konto. Kurskontot till Ateljé Digital är ett Google-konto även om det står @sodrastockholm i adressen. Prova om du vill att lägga till kurskontot, (som du fått via välkomstmailet) annars går vi igenom detta vid första träffen.

Lycka till!

Irving Penn, Italy

Irving Penn ”Italy”