Uppdrag 1 – Stilleben

Välkommen till bloggen Ateljé Digitalare! Här kommer du varje vecka under kursen (oftast på måndagar mellan kl 9-17) få ta del av nya distansuppdrag som både repeterar det vi arbetat med på träffarna, nya spännande digitala experiment eller andra kreativa uppdrag som ska användas inför träffarna. Du har ca en vecka på dig att göra dina uppdrag, som du lämnar in i en angiven mapp på Google Drive.

Det första uppdraget är att arrangera och fotografera ett stilleben som berättar något om dig. Töm din ficka, handväska eller hitta föremål i källarförrådet och på vinden och komponera ett stilleben som på något sätt berättar om dig.
OBS! Skriv inte ditt namn på bilden – vi håller det hemligt tills vi ses!

Det kan vara bra att sätta upp ditt stilleben nära ett fönster och arbeta med dagsljuset, eller att ljussätta med en lampa som går att rikta. Bakgrunden är också viktig. Kolla på nätet efter stilleben eller engelskans still life för inspiration. Stilleben, kallas även nature morte, är en motivkategori inom måleri och fotografi.

Komponera, fotografera och ladda upp bilden i vår gemensamma Google Drive mapp: Uppdrag 1 – Stilleben.

  • Du som inte har ett Google-konto, skapa ett och maila din nya adress till Mats, då blir du inbjuden till vår delade mapp.
  • Ladda upp ditt stilleben från din mobil eller iPad behöver du ladda ner Google Drive-appen och logga in med ditt Google-konto och lägga till mappen som vi delat med dig, ADvt23-Delad mapp.
  • Du hittar delade filer på Drive under Delad (iPhone/iPad). Tryck på ”de tre prickarna” och välj Lägg till genväg på Drive. Flytta mappen till Min enhet.
  • Får du du problem med detta maila din bild till Mats.

Lycka till!

Irving Penn, Italy

Desirée Pfeiffer, Still Life No. 113