Gatans Galleri

En konstkurs som tar plats

Har du funderat på att göra en skulptur på Drottninggatan, lämna hemliga teckningar i matbutiken eller projicera poesi på betongväggar? Kanske har du idéer om hur samhället kan bli roligare, är nyfiken på samtidskonst och vill göra din röst hörd? Kursens klassrum är delat mellan skolans ateljé och de utrymmen vi äger gemensamt i staden och naturen.

Om kursen

Vi undersöker praktiskt staden genom konstnärliga metoder och gestaltningar. Stadens kollektivtrafik, torg, natur och bortglömda platser tar sig uttryck genom material som t ex färg, gips, textil, återbruk, foto, ljud och animation. Då verken ofta görs för en särskild plats och gatan är vårt galleri ställer vi ut och dokumenterar verken på plats. Vi tillvaratar gruppens styrka för att experimentera och reflektera och skapar både i grupp och individuellt. Du kommer antagligen aldrig se staden på samma sätt igen.

Genom skapandet möter vi frågor kring konst, demokrati, stadens utformning och visuella kulturer. Under kursen träffar vi konstnärer och gör studiebesök som behandlar samtida uttryck. Vi prövar olika metoder och verktyg för att förändra och påverka stadens alla skrymslen och vrår.

Gästkonstnärer som arbetat på kursen är t ex Julia Rio, Pia Sandström, Ruben Wätte, Tobias Barenthin Lindblad, AKAY och Klisterpeter.

Kursen passar dig

…som är intresserad av skapande och är nyfiken på hur du kan bidra med ditt uttryck i staden.
…som har ett samhällsengagemang som du vill uttrycka på nya sätt.
…som är nyfiken på samtidskonst och visuella uttryck.

Det finns inga förkunskapskrav och du ansöker med ett personligt brev och kallas till intervju.

Följ Gatans Galleri på Instagram: @gatansgalleri

 

  • Det ger en möjlighet att se det offentliga rummet på ett annat sätt.Deltagare Gatans Galleri
  • Jag tycker att alla borde läsa den här kursen men kanske framför allt dom som är väldigt nyfikna på konstvärlden och samtidigt tycker om att tänka på samhällsfrågor.Deltagare Gatans Galleri
  • Gatans galleri har varit ett smörgåsbord av massa massa saker som man kan göra och uttrycka sig på.Deltagare Gatans Galleri

KursinfoKursinfo

Kursstart: Kursen kommer inte hållas under vårterminen 2020.
Kursslut:
Kurslängd
: En termin
Studietakt: Heltid
Studienivå: Gymnasiestudier.
Pris: Du betalar 2800 kr i materialavgift per termin.
Studiemedel: Kursen är studiemedelsberättigad. Det betyder att du kan ansöka om studiemedel från CSN för att läsa den här kursen.

Ansök Ansökan

KontaktKontaktuppgifter

Om du har frågor om kursen, kontakta administrationen

E-post: info@sodrastockholm.se
Telefon: 08-465 06 650