Gatans Galleri

En konstkurs som tar plats

Gatans Galleri är kursen som genom konst och skapande synliggör, diskuterar och undersöker samtiden och funderar över framtidens möjligheter. Kursens klassrum är delat mellan skolans ateljé och de utrymmen vi äger gemensamt i staden och naturen.

Om kursen

Gatans Galleri är en både praktisk och teoretisk terminskurs i konst. Kursen tar sig an samtidskonsten på ett nyfiket och engagerat sätt. Vilka frågor och uttryck är aktuella inom konsten idag? Vi möter konsten och samtiden via utställningar, artiklar, konstnärer och studiebesök. 

Då kursen först och främst är skapande kommer du att få arbeta med en rad olika material och tekniker från grunden. Vi hittar inspiration till skapandet i de stora frågorna och i vardagslivet och vi lär känna staden vi bor i. Ateljén på skolan är vårt laboratorium där vi prövar oss fram till olika konstnärliga uttryck. Kursen tillvaratar gruppens styrka för att experimentera och reflektera och vi skapar både i grupp och individuellt. 

Under kursens gång rör vi oss utomhus på olika platser i staden och naturen. Ibland gestaltar vi på plats och andra gånger visar vi upp våra ateljéarbeten utomhus. Vi testar olika uttryck, från klassiskt måleri till digital ljudkonst, för att förändra och påverka stadens skrymslen och vrår.

Vem kan söka?

Inga förkunskaper eller arbetsprover krävs. Det enda som krävs är att du har fyllt 18 år då kursen börjar.
Kursen passar dig som är intresserad av konst och vill prova olika material och tekniker. Du ansöker med ett personligt brev och kallas till en intervju.

Följ Gatans Galleri på Instagram: @gatansgalleri

 

  • Det ger en möjlighet att se det offentliga rummet på ett annat sätt.Deltagare Gatans Galleri
  • Jag tycker att alla borde läsa den här kursen men kanske framför allt dom som är väldigt nyfikna på konstvärlden och samtidigt tycker om att tänka på samhällsfrågor.Deltagare Gatans Galleri
  • Gatans galleri har varit ett smörgåsbord av massa massa saker som man kan göra och uttrycka sig på.Deltagare Gatans Galleri

KursinfoKursinfo

Kursstart: 2022-01-17
Kursslut: 2022-06-03
Kurslängd: En termin
Studietakt: Heltid
Studienivå: Gymnasienivå
Studiemedel: Kursen är studiemedelsberättigad. Det betyder att du kan ansöka om studiemedel från CSN för att läsa den här kursen.
Kostnad: Du betalar 2800 kr i materialavgift.
Internat: Nej

Ansök Ansökan

Ansök här!

KontaktKontaktuppgifter

Kontakta kursansvarig Mats Ljus om du har frågor om kursens innehåll.
E-post: mats.ljus@sodrastockholm.se

Frågor om din ansökan och övriga frågor besvaras av administrationen.
E-post: info@sodrastockholm.se
Telefon: 08-684 619 00