Konstkursen Gatans Galleri

En konstkurs som tar plats

Terminskursen som genom konst och skapande synliggör, diskuterar och undersöker tiden vi lever i. Här gestaltar vi idéer genom konstens olika uttryck. Kursens klassrum är både skolans ateljé och de gemensamma utrymmen i staden och naturen.

Om kursen

Konstkursen Gatans Galleri är en praktisk och lättsamt teoretisk terminskurs som tar sig an samtidskonsten på ett nyfiket och engagerat sätt. Genom utställningar, artiklar, möten med konstnärer och studiebesök tar vi del av vilka frågor och uttryck som är aktuella inom konsten idag. 

Då kursen framförallt är skapande kommer du att få arbeta i tematiska block med olika material och tekniker från grunden. Exempel på tekniker och metoder som vi prövar är måleri, teckning, fotografi, digitala tekniker, skulptur, ljudkonst, textil, återbruk, skrivande och performance. Detta kan variera från termin till termin, men vi testar både analoga och digitala tekniker för att undersöka samtidens frågor genom konsten. Ateljén på skolan är vårt laboratorium där vi prövar oss fram till olika konstnärliga uttryck.

Under kursens gång rör vi oss också utomhus på olika platser – från konsthall till skog och lär känna stadens uttryck. Kursen tillvaratar gruppens styrka och erfarenheter för att experimentera och reflektera och vi skapar både i grupp och individuellt. 

Vem kan söka?

Inga förkunskaper eller arbetsprover krävs. Du behöver ha fyllt 18 år då kursen börjar.

Kursen passar dig som är intresserad av konst och vill prova olika material och tekniker. Du ansöker med ett personligt brev och kallas till en intervju.

  • Jag tycker att alla borde läsa den här kursen men kanske framför allt dom som är väldigt nyfikna på konstvärlden och samtidigt tycker om att tänka på samhällsfrågor.Deltagare Gatans Galleri
  • Gatans galleri har varit ett smörgåsbord av massa massa saker som man kan göra och uttrycka sig på.Deltagare Gatans Galleri

KursinfoKursinfo

Kursstart: 2023-01-16
Kursslut: 2023-06-02
Kurslängd: En termin
Studietakt: Heltid
Studienivå: Gymnasienivå
Studiemedel: Kursen är studiemedelsberättigad. Det betyder att du kan ansöka om studiemedel från CSN för att läsa den här kursen.
Kostnad: Du betalar 2800 kr i materialavgift.
Internat: Nej

Ansök Ansökan

             Ansök här!

KontaktKontaktuppgifter

Kontakta kursansvarig Mats Ljus om du har frågor om kursens innehåll.
E-post: mats.ljus@sodrastockholm.se

Frågor om din ansökan och övriga frågor besvaras av administrationen.
E-post: info@sodrastockholm.se
Telefon: 08-684 619 00