Baskurs i svenska som andraspråk

Bli bra på svenska

Vill du skaffa dig mer kunskaper i svenska som andraspråk? Vill du studera på heltid och dagtid? Var det länge sedan du läste på SFI? Känner du att du skulle vilja öva upp dina kunskaper igen? Då kan du läsa Baskurs i svenska som andraspråk på Södra Stockholms folkhögskola.

Om kursen

Baskursen passar dig som vill träna på svenska och skaffa dig kunskaper om det svenska samhället. Kursen är på grundskolenivå.

På Baskursen tränar du på att läsa, skriva, prata och lyssna på svenska. Vi studerar olika ämnen som till exempel samhällskunskap, litteratur, historia och arbetsmarknadskunskap. Datorkunskap ingår också i kursen. Däremot studerar vi inte matematik och engelska.

På Södra Stockholms folkhögskola finns det också elever som läser andra kurser. Vi träffar de andra eleverna och gör saker tillsammans. Till exempel åker vi på studiebesök till arbetsplatser, organisationer och myndigheter.

Målet med Baskursen är att du ska lära dig mer svenska och bli säkrare på att använda det svenska språket, så att du lättare ska kunna gå vidare till andra studier eller jobb.

Vem kan söka till Baskurs i svenska som andraspråk?

Du måste kunna en del svenska innan du anmäler dig till kursen. Du bör ha läst SFI på C-nivå eller ha skaffat dig motsvarande kunskaper i svenska som andraspråk på annat sätt.

Så här söker du till Baskurs i svenska som andraspråk

Klicka på länken under ”Ansökan” i rutan till höger. Skicka in ansökan.

Efter att du har skickat in din ansökan kan du få göra ett skrivtest. Testet visar om du kan tillräckligt med svenska för att få läsa kursen.

Om du klarar testet vill vi också träffa dig på en intervju.

Efter att vi har träffat dig skickar vi ett mejl till dig. I mejlet står det om du har kommit in på kursen eller inte kommit in på kursen.

  • Tack så mycket för att ni hjälpte mig med det svenska språket!Deltagare Baskurs i Svenska

KursinfoKursinfo

Kursstart: preliminärt 2023-08-24

Kurslängd: Kursen är 1-2 år.
Studietakt: Kursen är på heltid. Det betyder att det är skola varje dag, måndag–fredag.
Studienivå: Grundskolenivå.
Kostnad: Du betalar 1000 kr i materialavgift per termin.

Studiemedel: Kursen är studiemedelsberättigad. Det betyder att du kan ansöka om studiemedel på grundskolenivå från CSN för att studera den här kursen.

Intyg: När du är färdig med kursen får du ett intyg som visar att du har läst kursen. För att få ett intyg måste du gå på 80 % av lektionerna. Du måste vara aktiv på lektionerna och prata, lyssna, skriva och läsa.

Internat: Nej

Ansök Ansökan

Ansökan är stängd!

KontaktKontaktuppgifter

Om du har frågor om kursen, kontakta administrationen

E-post: info@sodrastockholm.se
Telefon: 08-684 619 00