allman_helsingborg

Allmän kurs - Södra folkhögskolan i Helsingborg

Bredda din allmänbildning

Vill du läsa färdigt gymnasiet? Då kan du läsa Allmän kurs, som är folkhögskolans motsvarighet till gymnasieskolans treåriga program. Du som inte gått årskurs 9 eller inte har alla kärnämnen godkända från grundskolan, kan gå upp till fyra år på Allmän kurs hos oss på Södra Stockholms folkhögskola.

Om kursen

Vi erbjuder samma kurser som den vanliga gymnasieutbildningen men undervisningen sker på ett annat sätt. Vi arbetar efter folkbildningspedagogiken, där fokus ligger på att lära tillsammans och av varandra. Undervisningen är lärarledd och sker i mindre grupper för att läraren ska ha nära kontakt med dig som deltagare.

Vår inriktning- digital profil

Skolarbetet präglas av vår digitala profil. Med digitala plattformar har vi ett kontinuerligt flippat lärande. Dessa digitala redskap hjälper inte bara till i utbildningen utan hjälper också våra deltagare i den personliga utvecklingen.

Service

I lokalerna finns tillgång till mindre kök med mikrovågsugnar och kylskåp. Med vårt läge i centrum har man nära till matställen och affärer. Du har också tillgång skolhälsovård (skolsköterska och kurator) och SYV. Vi har extrahjälp i svenska för de deltagare som behöver.

Vem kan söka till Allmän kurs?

Du som saknar fullständig gymnasieutbildning men kunskaper motsvarande grundskolan i matematik, engelska och svenska. Vi vill att du har fyllt 18 år när kursen börjar. Vi erbjuder extrahjälp i svenska för de deltagare som behöver.

Vilken behörighet ger Allmän kurs?

Allmän kurs motsvarar en treårig gymnasieutbildning och ger behörighet för studier på eftergymnasial nivå. Med ditt intyg från oss söker du i en speciell kvot för de som studerat vid folkhögskola. Beroende på vad du tidigare har läst på gymnasienivå kompletterar du hos oss med det du saknar. Du får en individuell anpassad studieplan.

KursinfoKursinfo

Kursstart: 25 augusti 2022
Höstterminen slutar: 21 december 2022
Skoltider: Ramtiden för undervisningen är varje dag mellan 09:00 – 15:00.
Kurslängd: 1 till 3 år beroende på förkunskaper.
Studietakt: Heltid
Studienivå: Gymnasienivå.

Kostnad: Vi tillhandahåller allt studiematerial och lokalerna är utrustade med elevdatorer.
Studiemedel: Utbildningen är studiemedelsberättigad.
Internat: Nej

Ansök Ansökan

Ansök här!

KontaktKontaktuppgifter

Om du har frågor om kursen kontakta Mia Ekbladh.

E-post: mia.ekbladh@folkuniversitetet.se
Telefon: 042-38 56 16
Mobiltelefon: 0733-958 578